środa, 30 listopada 2016

Olej makadamia | 100% zimnotłoczony, nierafinowany

Olej makadamia chyba najbardziej jest kojarzony z kosmetykami do pielęgnacji włosów, takimi m.in. jak maski czy odżywki. Pojawia się także jako komponent w produktach do pielęgnacji ciała czy twarzy. Możemy zakupić go także w "czystej" postaci i stosować solo w wybranym obszarze lub jako składnik samorobionych kosmetyków. Dziś opowiem o tym czy warto sięgnąć po olej makadamia (zimnotłoczony, nierafinowany), jak sprawdził się u mnie i jak go stosowałam. Recenzja powstała już dość dawno, ale że rzadko bywałam na blogu, to trochę musiała poczekać na publikację.

INCI: Macadamia ternifolia.